Bezlepkové dukátové buchtičky

Bezgluténové dukátové buchtičky vhodné pre celiatikov! Recept bez pridaného cukru, mlieka a vajec.  
  1. Bezlepkové dukátové buchtičky

Výživová hodnota na 1 porciu (cca 90g) zákusku*:

energia: 207 kcal, tuky: 8,0 g, sacharidy: 34g, vlákniny: 0,8 g, bielkoviny: 3,0 g

4 PORCIE

ZLOŽENIE CESTA:

1000 g bezlepková múka na chlieb

450 ml voda

200 g Paleolit jablkový cukor

200 ml olej

70 g droždie

Prísady na plnku:

700 g bezlepková orechová plnka

180-200°C

horný-dolný ohrev

  1. Bezlepkovú múku na chlieb  s vodou, s droždím a s jablkovým cukrom s nízkou rýchlosťou päť minút miešame.
  2. Takto získané cesto vykrojíme kávovou lyžičkou ktorú namočíme do oleja a poukladáme na vymastený plech v troch vrstvách.
  3. Medzi každú časť nasypeme bezlepkovú orechovú plnku.
  4. 60-70 minút necháme cesto kysnúť pri izbovej teplote.
  5. 180-200°C – závisí od rúry – pečieme do zlatista.

TIPP: Z bezlepkovej múky na chlieb sa dá upiecť chlieb rôznych foriem. Bezlepkovú orechovú plnku  s pridaním vody môžeme použiť aj na závin alebo orechové rožky. V tomto prípade je potrebné na 500 g Bezlepkovej orechovej plnky 1,25 ml vody.

*Výživové hodnoty sú len informačné, sú platné len na základe nášho uvedeného receptu