Bezgluténové dukátové buchtičky vhodné pre celiatikov! Recept bez pridaného cukru, mlieka a vajec.
- Bezlepkové dukátové buchtičky
Výživová hodnota na 1 porciu (cca 90g) zákusku*:
energia: 207 kcal, tuky: 8,0 g, sacharidy: 34g, vlákniny: 0,8 g, bielkoviny: 3,0 g
4 PORCIE
ZLOŽENIE CESTA:
1000 g bezlepková múka na chlieb
450 ml voda
200 g Paleolit jablkový cukor
200 ml olej
70 g droždie
Prísady na plnku:
700 g bezlepková orechová plnka
180-200°C
horný-dolný ohrev
- Bezlepkovú múku na chlieb s vodou, s droždím a s jablkovým cukrom s nízkou rýchlosťou päť minút miešame.
- Takto získané cesto vykrojíme kávovou lyžičkou ktorú namočíme do oleja a poukladáme na vymastený plech v troch vrstvách.
- Medzi každú časť nasypeme bezlepkovú orechovú plnku.
- 60-70 minút necháme cesto kysnúť pri izbovej teplote.
- 180-200°C – závisí od rúry – pečieme do zlatista.
TIPP: Z bezlepkovej múky na chlieb sa dá upiecť chlieb rôznych foriem. Bezlepkovú orechovú plnku s pridaním vody môžeme použiť aj na závin alebo orechové rožky. V tomto prípade je potrebné na 500 g Bezlepkovej orechovej plnky 1,25 ml vody.
*Výživové hodnoty sú len informačné, sú platné len na základe nášho uvedeného receptu